Usein kysyttyjä kysymyksiä
1. Sattuuko neulahoito?
Akupunktuuri ei aiheuta varsinaista kipua, mutta pieni kivun tunne tulee, kun iho läpäistään. Ihon läpäisyn jälkeen ei tule kipua vaan mieluimmin kivun häviämistä.
2. Mitä akupunktuurilla voidaan hoitaa?
Akupunktuurilla voidaan hoitaa useita WHO:n listaamia sairauksia, joihin saadaan noin 70- 80% paraneminen aikaan. Hyviä vasteita saadaan aikaan esim. erilaisissa kipusyndroomissa, mm. tuki- ja liikuntaelinsairauksissa. Hyviä tuloksia saadaan myös gynekologisissa vaivoissa ja erilaisissa päänsäryissä.
3. Paljonko akupunktuurihoito maksaa ?
Akupunktuurihoito toteutettuna perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaisesti maksaa yleensä 40-80 euroa. Hinta riippuu samoista asioista kuin muukin yritystoiminta, eli esim. pääkaupunkiseudulla hintataso voi olla hiukan korkeampi kuin "maalla".
4. Kauanko hoito kestää?
Ensimmäiseen hoitokertaan kannattaa varata aikaa vähintään tunti. Etenkin ensitapaamisella asiakasta haastatellaan kattavasti, jotta voidaan eritellä hänen yksilöllinen tilansa. Hoitajan työ ei useinkaan rajoitu tähän, vaan hän tutustuu uuden asiakkaansa tilanteeseen myös hoidon jälkeen esim. kirjallisuuden avulla.
5. Kuinka monta hoitokertaa on riittävästi?
Tähän kysymykseen on hyvin vaikea vastata. Ulkoisen tekijän aiheuttama särkytila saattaa parantua yhdellä hoitokerralla. Kun taas elämäntapojen ja -tilanteen monien vuosien aikana tuottaman häiriötilan hoitaminen voi kestää kuukausia. Voisi ajatella kuvainnollisesti, että jos on seurannut väärää tietä tietyn ajan, periaatteessa joutuu ensin kävelemään saman tien takaisin ennen kuin voi sirtyä oikealle tielle.Kuitenkin niin, että jos hoidot eivät vaikuta tuottavan mitään kehitystä useankaan kerran jälkeen, on hoitojen jatkon tarkoituksenmukaisuutta harkittava tarkoin.
6. Mihin neulojen teho perustuu hoidon aikana?
Hoidoissa käytetään akupunktiopisteitä, jotka sijaitsevat energiakanavissa. Pisteissä energia(Qi) tiivistyy ja kerääntyy. Neuloilla ohjataan ja hallitaan Qitä.
7. Mitä tuntemuksia hoidon aikana voi tulla?
Hoidon aiheuttamat välittömät reaktiot ovat varsin pieniä. Yleisimmät reaktiot ovat lievä väsymys, raskas tunne kehossa, aineenvaihdunnan lisääntyminen, mielen tasapainottuminen. Pistokohtaan voi tulla pientä punoitusta ja kiristävää tunnetta. Mahdollinen hoidettava kipu voi kylläkin helpottua hoidon aikana.
8. Onko akupunktuuri turvallista?
Ammattiosaajan käsittelyssä akupunktuuri on turvallista. On tärkeää, että potilas ennen hoitoon hakeutumista, ottaa selville hoitajan koulutustason ja koulutuspaikan, koska akupunktuuria antavat myös henkilöt, jotka ovat saaneet koulutusta vain muutaman päivän.
9. Onko tiloja, jolloin ei olisi syytä aloittaa akupunktuurihoitoa?
Varsinaisia vasta-aiheita ei ole muita kuin humaltunut potilas, mutta muutamissa sairauksissa tulee ottaa huomioon akupunktuurin vaikutus. Tällainen tila on esim. sydämeen asennettu keinoläppä.
10. Voiko akupunktuurihoidoissa käydä ylläpitämässä terveyttä?
Kiinassa aikoinaan lääkäri sai palkkion, jos pystyi pitämään potilaan terveenä. Eli terveyden ylläpitämiseen se on oiva keino, mutta hyvän tuloksen saamiseen tarvitaan ammattitaitoinen hoitaja, joka pystyy lukemaan potilaan tilaa haastattelun avulla sekä kielestä, pulssista jne.
11. Onko olemassa erilaisia koulukuntia koskien akupunktuuria?
Koulukuntia on useita, mutta päämäärä on kaikilla sama, terveyden ylläpitäminen ja sairauksien parantaminen. Toiset koulukunnat panostavat enemmän filosofiaan ja toiset enemmän kliiniseen toimintaan. Ei ole yhtä ainoata oikeaa tapaa harjoittaa akupunktuuria. Hoitajan luonne vaikuttaa hyvin paljon siihen, mikä on paras tapa hoitaa ja kohdata potilas juuri hänen kannaltaan. Ja millä tavalla hän saa parhaat tulokset.
12. Voidaanko pieniä lapsia hoitaa akupunktuurilla?
Akupunktuurilla ei ole ikärajoitteita. Hoitajan tulee kuitenkin olla selvillä siitä, ketä hoidetaan ja millä tavalla.
Etkö löytänyt yläpuolelta vastausta etsimääsi kysymykseen. Voit kysyä akupunkturistilta täyttämällä alapuolella olevan lomakkeen. Kysymykset voivat käsitellä yleisellä tasolla akupunktiota tai kiinalaista lääketiedettä. Yksittäisiä vaivoja koskevia kysymyksiä emme sensijaan voi käsitellä ajanpuutteen takia.
[contact-form-7 id="972" title="Q&A"]